"Min skånska kokbok" - Anna Billing
Opis
"Min skånska kokbok", czyli naucz się gotować, jak mieszkaniec Skanii!
Co wpływa na unikalność kuchni Skanii? Przepisy z tradycją, inne metody gotowania czy po prostu przygotowywania potraw z lokalnych produktów? Gdzie kończą się duńskie i niemieckie przepisy, a zaczynają te ze Skanii?
W książce kucharskiej “Min skånska kokbok” autorka Anna Billing skupia się na kuchni skańskiej i dostosowuje tradycyjne przepisy do współczesnych realiów. Łącząc wiedzę na temat gotowania z inspiracjami z kuchni sąsiednich krajów, stworzyła urozmaicony obraz kuchni skańskiej.
Książka przedstawia przepisy na pyszne, skańskie klasyki, takie jak chrupiąca gęś z pieca, świeży śledź Brantevik, ale także bardziej współczesne przepisy, takie jak smażony falafel i dolma z kapusty.
Książka zawiera około 200 przepisów z dodatkowymi informacjami o składnikach, gotowaniu i historii dania.
Poziom B2
Piękne wydanie w twardej oprawie w formacie A4
Dlaczego warto przeczytać tę książkę po szwedzku?
Zapoznasz się z ważną częścią skandynawskiej kultury, jaką jest tradycja kulinarna Skanii.
Świetny pomysł na prezent!
Przejrzyj treść książki:
Opinie
Härliga recept, kul kuriosa om skånsk mat och många fina bilder. Gillade också alla de skånska orden och uttrycken. Bra gåbortbok!
BOKUS.COM
Anna Billing jest skańską pisarką kulinarną i autorką książek kucharskich.
Najnowsza książka “Alla hönsen hemma och färska ägg i köket” została nagrodzona Måltidsakademiens pris Årets svenska Måltidslitteratur.
Szczegóły produktu
ISBN | 9789178435166 |
Wydawnictwo | Bokförlaget Arena |
Rok wydania | 2020 |
Data premiery | 2020-01-01 |
Wersja | Książka |
Autor | Anna Billing |
Oprawa | Twarda |
Format | 270 x 204 x 28 mm |
Ilość stron | 253 |
Poziom trudności | B2 |
Język wydania | szwedzki |
Tłumaczenie | nie |
Czy cena jest drukowana | nie |
Wysyłaj do EmpikPlace | Tak |